Peuteropstap op Het Spectrum


Na de herfstvakantie in  2016 is de “peuteropstap” op Het Spectrum van start gegaan.  Kinderopvang SkippyPePijN en Het Spectrum zijn deze ‘peuter’ opstap gestart met als doel om de overgang naar school voor peuters te vergemakkelijken. Peuters gaan letterlijk samen met hun juf “op stap” naar de basisschool.  Aan de driejarigen wordt een langere wenperiode aan de schoolse omgeving geboden.
Het Spectrum en SkippyPePijN werken samen om de kinderen een goed programma aan te bieden. Hiermee bevorderen wij gezamenlijk een doorgaande ontwikkelingslijn. De kinderen kunnen met de peuteropstap starten als zij minimaal drie jaar oud zijn. De ouders en de pedagogische medewerkers beslissen samen of het kind er aan toe is.

Daarnaast is onze Peuteropstap  ook bestemd voor kinderen die  een andere kinderopvang of peuterspeelzaal bezoeken.  Mocht u een 3,5 jarige peuter hebben komt u eens een kijkje nemen op donderdagochtend van 10.30 uur tot 11. 30 uur. Misschien is het ook wel iets voor uw peuter. 
Komt de donderdag niet uit en hebben we meer aanvragen voor een andere dag dan kunnen we bekijken of we een tweede groep kunnen opstarten op een andere ochtend!
 

Een keer per week gaat een groepje peuters onder leiding van juf Sandy van SkippyPepijn naar een kleutergroep  van Het Spectrum.  Hier sluit juf Thea aan. Juf Thea is behalve onze concierge een gediplomeerd peuterleidster en onderwijsassistent. Gedurende een uur spelen de peuters samen met enkele kleuters in de klas en doen er gezamenlijk allerlei leuke activiteiten. De mascotte Uk en Puk (kinderdagverblijf) of Puk en Ko (peuteropvang) komen ook gezellig mee. Ook doen de peuters soms alleen met hun eigen groepje in de speelzaal een activiteit.

Verslag Peuteropstap 
8 maart:
Vandaag hebben we het ook bij de peuteropstap over eten : wat eten baby's en wat eten we met avondeten?
Juf Thea leest een verhaaltje voor over de kip die op zoek is naar eten.
Aan tafel maken we een knutsel van patatjes: we knippen en plakken.
Na het spelen in de hoeken is het al snel weer tijd om 10,10 , te zingen. 

22 februari:
Juf Thea leest in de kring het verhaaltje voor van de schaatstocht van olifant. Dan mogen ze kiezen in welke hoek ze willen spelen..of een moeilijk werkje aan tafel.
dan zingen we tien, tien, tien....laat al je vingers zien.........
Na het opruimen gaan we op het schoolplein buiten spelen. 
Volgende week is er geen peuteropstap i.v.m. krokusvakantie.

15 februari:
Al is carnaval weer voorbij toch ging het boekje in de kring over het carnavalsfeest. Aan tafel mochten de kinderen de oogjes uit het muizenmasker prikken. Wat een moeilijk werkje maar ze deden allemaal erg hun best.
Daarna in de gymzaal geweest en wat spelletjes gedaan met de pittenzakjes. Lopen met pittenzakjes op je hoofd, schouder of voet.
Het uurtje was té snel voorbij .....
Juf Thea en juf Sandy

8 februari:
Vandaag is het feest! Het Spectrum bestaat 20 jaar. Juf Thea leest een boekje voor: een taart voor kleine beer van Max Velthuijs. Daarna zingen we in de kring wat liedjes.
Aan tafel maken we van kleine driehoekjes een slinger. Ze kunnen dit al heel goed. Kanp hoor!
dan mogen ze een hoek uitkiezen..... Na verloop van tijd zijn ze allemaal in de huishoek te vinden want ook juf Thea heeft vandaag voor de huishoek gekozen.
Tot volgende week!